Ga terug
+ servings

[geen intro] Stevige tomatengroentesoep met limabonen

Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 31 minuten
Gang Soepen, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr limabonen
  • 1 st witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 st prei
  • ¼ st groene kool
  • 5 takjes tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 400 ml water
  • 1 pot tomatenbasis
  • 12 plakjes salami
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 snufje zout en peper

Instructies
 

  • Week de limabonen een nachtje in koud water en verwijder daarna de schilletjes.
  • Kook de bonen in ca. 1 uur gaar.
  • Snij de ui, knoflook, bleekselderij in stukken en de prei in ringen.
  • Scheur de kool in grove stukken.
  • Maak een boeket van de verse laurier, tijm en rozemarijn.
  • Verhit de olie in een ruime kookpan en fruit de ui met de knoflook en het kruidenpakketje glazig.
  • Voeg de groenten (behalve de kool) toe, en fruit alles op hoog vuur onder voortdurend roeren glazig.
  • Voeg 400 ml water toe en de pot met tomatenbasis.
  • Breng alles aan de kook en laat vervolgens ca. 30 min. zachtjes koken tot alles goed gaar is.
  • Voeg de bonen en de kool toe en laat ca. 10 min. zachtjes meekoken en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Hak de salami in grove stukken en bak knapperig in een hete pan.
  • Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en de crispy salami.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!