Zeef de bloem en mix het met een vork door het koude watermengsel. Het is niet erg als er een paar klonten overblijven. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Als het nodig is, kun je er meer water of bloem bij doen.
Snijd de stukken groenten in hapklare brokken. Iets groter mag ook.
Verhit genoeg olie in een pan om de groenten te kunnen onderdompelen. 180 °C is de perfecte temperatuur.
Dip de stukken groente eerst in de bloem en daarna in het tempurabeslag en laat ze daarna meteen in de hete olie zakken.
De tempura zijn klaar als ze een knapperige korst hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus of hoisin.
Notities
Tip!
Als je meer groenten dan beslag hebt, verdubbel je gewoon de ingrediënten.Recept afkomstig uit: Lekker koken met restjes Auteur: Daisy Scholte ISBN: 9789046822074 Prijs: € 14,99
Nieuw Amsterdam