Ga terug

[geen intro] Tortizza’s met champignons en seranoham

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 0

Ingrediënten
  

Tortizza’s

  • No Fairytales bieten of wortel tortilla’s
  • Champignons
  • Mascarpone
  • Mozzarella
  • Seranoham
  • rucola

Tomatensaus:

  • 4 tomaten, gesneden
  • 1 tl tomatenpurree
  • 1 tl rietsuiker
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Zet de oven op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een kleine steelpan en laat 5 minuten sudderen terwijl je roert.
  • Laat de saus vervolgens afkoelen.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin.
  • Leg de groentetortilla’s op bakpapier en beleg met de tomatensaus.
  • Beleg vervolgens met de champignons.
  • Maak kleine balletjes van de mascorpone en leg deze op de champignons.
  • Beleg de tortizza’s vervolgens met kleine stukjes mozzarella.
  • Scheur de seranoham en leg deze als laatste op de tortizza’s.
  • Leg de tortizza’s 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kaas is gesmolten.
  • Garneer met een handje rucola.

Notities

Bron: No Fairytales
“Wat als ik een bijdrage zou kunnen leveren aan het verbeteren van de groenteconsumptie?”
- Bernadette Kooijman
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!