Ga terug
+ servings

[geen intro] Verse vijgen met geitenkaas en sticky noten

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8-10 verse vijgen
  • 125 gram geitenkaas 55+ zachte
  • 5 takjes tijm

Sticky noten:

  • 150 gram gemengde noten
  • 2 el ahornsiroop
  • klontje boter
  • ½ tl zout
  • ½ tl gedroogde chilipeper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met de sticky noten.
  • Doe de ahornsiroop en het klontje boter in een klein pannetje en verwarm tot de boter is gesmolten.
  • Voeg de noten toe en roer goed door.
  • Spreid de noten gelijkmatig uit over een bakpapiertje en verdeel het zout en de gedroogde chilipeper erover.
  • Laat het ruim een uur iets uitharden.
  • Snijd de vijgen in vier parten maar niet helemaal door, zodat ze hun vorm behouden.
  • Vul de vijgen met de geitenkaas, tijm, peper en zout.
  • Zet de vijgen zeven minuten in de oven tot de geitenkaas is gesmolten.
  • Serveer de vijgen samen met de sticky noten en verdeel er nog wat verse tijm over.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!