Ga terug
+ servings

[geen intro] Winterquiche met boerenkool en geitenkaas

Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel zout
  • 70 gram koude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

  • 400 gram pompoen
  • 250 gram boerenkool
  • 4 eieren
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 200 gram geitenkaas

Extra nodig:

  • quichevorm met een diameter van 25 centimeter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng het volkorenmeel samen met het zout.
  • Snijd de boter in blokjes en doe deze samen met het meel, het ei en het water in een kom.
  • Kneed dit vervolgens kort tot een soepel deeg en laat het een kwartiertje rusten in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en kook deze samen met de boerenkool in tien minuten bijna gaar.
  • Giet de pompoen en boerenkool af.
  • Rol het deeg uit en bekleed daar de quichevorm mee.
  • Klop in een kom de eieren samen met de kokosmelk tot een luchtig beslag.
  • Vul de quiche met de groenten en giet er het eimengsel overheen.
  • Brokkel de geitenkaas over de quiche en zet hem in de oven.
  • Bak de quiche in drie kwartier goudbruin.
  • Serveer met een frisse groene salade.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!