[geen intro] Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes
Lekkere stamppot, die zorgt voor een smaakvolle combinatie van zuur en zoet. Lekker als hoofdgerecht tijdens de koudere maanden, met een verassende zoet- hete twist door de mosterd- appeltjes.
Verhit een koekenpan en bak daarin de spekjes knapperig, voeg op het laatst de ui toe.
Schil de aardappelen en doe ze samen met de zuurkool in een pan met deksel.
Voeg een bodempje water toe en kook beide in ca. 20 min. gaar.
Snij de appeltjes in partjes en schep ze door de mosterd heen.
Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp tot een fijne stamp.
Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Schep de gebakken spekjes door de stamp.
Serveer de stamp samen met de appeltjes en garneer met fijngesneden peterselie.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!