Ga terug
+ servings
gemarineerde oesters

Gemarineerde Oesters

Helpt oesters eten tegen verkoudheid? Dat zou kunnen! Er zit veel zink in, dit mineraal doet je weerstand goed. Tip: Kook het zeewier, dat vaak bij de oesters zit kort dan wordt het mooi groen. Leuk ter decoratie!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrel en aperitief, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ rode peper
  • 12 creuses oesters
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Snijd het sjalotje en de bieslook fijn. Meng ze samen met de olijfolie in een kommetje.
  • Hak vervolgens de rode peper klein en voeg deze toe aan de dressing.
  • Maak de oesterschelpen open met een oestermes, snijd de oesters er voorzichtig uit, giet het vocht bij de dressing, draai de oester om en leg deze terug in de schelp.
  • Maak een bord op: leg ijs op de bodem, hierop komen de open schelpen met oesters te liggen.
  • Garneer de schelpen met de dressing. Een feestelijk voorafje.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!