Schaaf de courgette in niet te dunne linten of plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Verwarm een grillpan of koekenpan.
Grill of bak de courgette en paprika in vijf minuten lichtbruin.
Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
Was de wortelen en rasp ze schoon. Snijd de wortelen flinterdun in plakken en daarna in fijne reepjes (au julienne).
Maak de rode ui schoon en snijd hier dunne halve ringetjes van.
Was de jonge bladsla en laat goed uitlekken.
Snijd de bieslook fijn.
Maak vervolgens de spread.
Pel en hak de knoflook fijn, voeg toe aan de Griekse yoghurt of crème fraîche.
Meng goed en breng op smaak met peper.
Snijd plakken brood, smeer de boterhammen in met de spread.
Verdeel de courgette, wortel, sla, paprika, rode ui en bieslook.
Beleg lekker royaal.
Snijd de sandwich doormidden.
Voor een picknick kan de sandwich in een bakpapiertje worden ingepakt.