Verwarm de boter samen met de melk in een pannetje totdat de boter gesmolten is. Neem het pannetje van het vuur en laat het even afkoelen.
Zeef ondertussen de bloem in een kom en voeg in kleine stappen het boter-melkmengsel toe.
Kneed ondertussen goed. Stop met kneden als er een deegbal is ontstaan.
Dek deze af en laat hem op kamertemperatuur een halfuurtje rusten.
Snijd ondertussen de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd de overige venkel in reepjes.
Verwijder de stengel van de paardenbloemblaadjes en was ze grondig.
Bestrooi de werkbank met bloem en verdeel het deeg in vier balletjes.
Rol deze vervolgens met een deegroller uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak het platbrood ongeveer een minuut, het deeg moet gaan bubbelen.
Draai het dan om en bak nogmaals een minuut.
Herhaal deze stappen met de overige deegballetjes.
Zet de pan terug op het vuur. Doe de venkelreepjes en de erwtjes in de pan en giet er nog honderd milliliter water bij.
Door het water zullen de groenten langzaam gaar stoven.
Wanneer de venkel nog niet gaar is en het water verdampt is, voeg dan wat extra water toe.
Besmeer het platbrood met een laagje ricotta, leg daar een laagje venkel en erwtjes bovenop.
Maal wat peper erover naar smaak en garneer met paardenbloemblaadjes.