Maak alvast de bouillon door 750 ml water zachtjes aan de kook te brengen met een bouillonblokje.
Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze even kort met twee eetlepels olijfolie en een fijngesneden teentje knoflook op hoog vuur.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Bak het fijngesneden sjalotje even aan en voeg de rijst toe.
Schep deze op laag vuur ongeveer 1 min. om tot de korrels glazig zijn.
Blus af met een scheut witte wijn en laat de alcohol even verdampen.
Voeg al roerend in kleine gedeelten bouillon toe.
Voeg het volgende scheutje pas toe nadat het vorige is opgenomen.
Zorg dat de rijst nooit droog komt te staan.
Herhaal dit tot de korrel al het vocht heeft opgenomen, maar nog net een bite heeft. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bewaar de andere helft om over je risotto te strooien.
Zet het vuur uit en voeg naar wens nog een klontje roomboter en wat geraspte kaas toe.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!