Ga terug
+ servings

Shiitake-omelet met quinoa en broccoli

Voor extra energie eet je deze Shiitake-omelet. Een bron van vitamine C door de broccoli en voedzaam door de quinoa.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram quinoa
  • 1 stronkje brocolli (in roosjes)
  • 60 gram shiitakepaddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kleine eieren
  • zout en peper
  • 2 centimeter verse gember
  • zoute sojasaus (eventueel tamari, dit is glutenvrije sojasaus)
  • sesamzaad en cashewnoten
  • ruime koekenpan

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n vijftien minuten gaar en zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
  • Rasp de gember fijn. Snijd de shiitakes in plakjes. Kluts de eieren los in een kom.
  • Bak de shiitakes in de olie bruin, verspreid ze in de pan en zet het vuur laag.
  • Giet het eimengsel erop en laat het langzaam stollen tot een grote, platte omelet.
  • Kook de broccoli in het kokende water in een minuut of vier beetgaar.
  • Giet hem af en meng de geraspte gember en quinoa erdoor.
  • Breng op smaak met sojasaus en peper. Halveer de omelet.
  • Verdeel de helften over twee borden.
  • Schep het broccoli-quinoamengsel erop en vouw ze dicht.
  • Bestrooi met sesamzaad en cashewnoten.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!