Ga terug
+ servings

Vegan Risotto

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 42 minuten
Totale tijd 47 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram risotto rijst ik gebruikte arborio rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 stuk middelgrote rode ui
  • 1 stuk kleine prei
  • 2 stuks grote roma tomaten
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm stuk gember van 1bij 1 cm
  • 1 liter groente bouillon
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 el kokosolie

Instructies
 

  • Verwarm in een grote pan de kokosolie.
  • Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei.
  • Wanneer de kokosolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
  • Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes.
  • Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij.
  • Roer even door elkaar en schep de risottorijst erdoor.
  • Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij.
  • Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
  • Laat de risotto in 25 minuten gaar koken.
  • Hij heeft dan nog steeds een bite.
  • Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
  • Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
  • Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door.
  • Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!