Groentetosti’s met zelfgemaakte ketchup
Een tosti is méér dan twee boterhammen met ham en kaas. Wat dacht je van een tosti met groenten? Minstens zo lekker en heel gezond. Zelfs de ketchup maak je zelf!
Ingredients
- 4 wortels
- 1 uitje
- 4 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 avocado
- 8 volkorenboterhammen
- 4 plakjes kaas
Instructions
- Zet een pannetje met water op voor de wortelen. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze zacht in tien minuten.
- Hak ondertussen het uitje fijn en de tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pannetje en bak de uitjes kort aan. Daarna mogen de tomatenblokjes erbij.
- Blus af met azijn en laat vijf minuten sudderen.
- Schep het tomatenmengsel in een bakje en maak er met de staafmixer een egale saus van.
- Zoet hem eventueel met een heel klein beetje honing.
- Laat je eigengemaakte ketchup afkoelen in de koelkast om straks lekker je tosti in te dopen.
- Ga nu aan de slag met het maken van de tosti.
- Snijd hiervoor de avocado doormidden en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak dit fijn met een vork.
- Besmeer de boterhammen met een laagje avocadospread.
- Prak nu de gekookte wortelen fijn en smeer vervolgens een laagje wortelspread op de boterhammen.
- Eindig met een plakje kaas en druk de boterhammen goed op elkaar.
- Bak de tosti’s goudbruin in een tosti-ijzer. Serveer de groententosti’s met de ketchup.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!