Als je naar Engeland op vakantie, wip dan ook bij een Indiase toko naar binnen voor mooie curry’s en prachtige specerijen
Verwarmende dahlsoep met naan
Ingredients
Naan:
- 500 gram bloem
- 7 gram gist
- 1 el honing
- 150 ml water
- 100 gram yoghurt
- 50 gram ghee
Currypoeder:
- ½ tl kruidnagel
- ¼ kaneelstokje
- 1 tl kurkuma
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- ¼ tl chili poeder
- ½ tl zwarte peper
Overige:
- 300 ml groentebouillon
- 400 ml water
- 500 gram gele linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 6 tomaten
- 2 el ghee
- 1 tl mosterdzaad
- 1 el garam masala
- ½ bosje koriander
Instructions
- Doe de bloem in een grote kom en meng de gist, honing en zout er door.
- Voeg het water, de yoghurt en ghee toe en kneed vijf minuten tot een soepel deeg.
- Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet voor minimaal één uur weg op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is.
- Maal voor de currypoeder de kruidnagel en kaneel fijn met een vijzel en roer deze de overige specerijen door elkaar.
- Meng de groentebouillon met het water en voeg de linzen toe.
- Breng aan de kook en voeg de currypoeder toe.
- Kook twintig minuten op laag vuur gaar.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm in een koekenpan de ghee en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig.
- Voeg het mosterdzaad toe en bak mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog vier minuten.
- Voeg het mengsel toe aan de gekookte linzen.
- Roer er de garam masala door en pureer het geheel met een staafmixer.
- Verdeel het deeg in zes porties en rol uit op een bebloemd werkblad.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
- Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ghee en bak de broden aan iedere kant ongeveer twee minuten goudbruin.
- Serveer de soep met de naanbroden en garneer met blaadjes koriander.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)