De polyfenolen uit granaatappel zijn een prima extra zonnebescherming.
Salade van zwarte rijst met granaatappel
Ingredients
- 300 gram zwarte rijst
- 75 gram babyspinazie
- 2 stuks venkelknollen (klein)
- ½ stuks granaatappel
- 100 gram blauwe bessen
- 4 eetlepels rijstolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje (chili)peper
Instructions
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
- Leg de spinazie in koud water, zodat het lekker knapperig wordt.
- Snijd de venkel in reepjes en kook ze in kokend water in een minuut knapperig gaar.
- Giet af en schep ze door de rijst.
- Halveer de granaatappel, houd de halve vrucht met de snijkant in de handpalm en klop met de bolle kant van een lepel de pitjes eruit.
- Breng de rijstsalade op smaak met zout, peper, rijstolie en citroensap.
- Schep de granaatappelpitjes en de blauwe bessen erdoor.
- Laat de spinazieblaadjes uitlekken en slinger ze droog in een slacentrifuge of theedoek.
- Verdeel de spinazieblaadjes op een schaal of over borden, besprenkel met wat olie en citroensap en verdeel de rijstsalade erop.