De polyfenolen uit granaatappel zijn een prima extra zonnebescherming.
Salade van zwarte rijst met granaatappel
Ingredients
- 300 gram zwarte rijst
- 75 gram babyspinazie
- 2 stuks venkelknollen (klein)
- ½ stuks granaatappel
- 100 gram blauwe bessen
- 4 eetlepels rijstolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje (chili)peper
Instructions
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
- Leg de spinazie in koud water, zodat het lekker knapperig wordt.
- Snijd de venkel in reepjes en kook ze in kokend water in een minuut knapperig gaar.
- Giet af en schep ze door de rijst.
- Halveer de granaatappel, houd de halve vrucht met de snijkant in de handpalm en klop met de bolle kant van een lepel de pitjes eruit.
- Breng de rijstsalade op smaak met zout, peper, rijstolie en citroensap.
- Schep de granaatappelpitjes en de blauwe bessen erdoor.
- Laat de spinazieblaadjes uitlekken en slinger ze droog in een slacentrifuge of theedoek.
- Verdeel de spinazieblaadjes op een schaal of over borden, besprenkel met wat olie en citroensap en verdeel de rijstsalade erop.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)