Door te koken met veel en ook verschillende kruiden krijg je belangrijke mineralen binnen die je hersenen helpen relaxen
Palak dhal | Indiase linzen met spinazie
Ingredients
- 300 gr rode linzen
- 1 l water
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen kurkuma
- ½ tl chilipoeder
- 300 gr verse spinazie
- 30 gr ghee
- 1 st ui fijgehakt
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl mosterdzaad grof gestampt
- 1 tl garam masala
- 125 ml kokosmelk
Instructions
- Was de linzen en laat ze twintig minuten weken.
- Kook ze samen met het zout, de kurkuma en het chilipoeder in een grote pan met water.
- Laat ze een kwartiertje sudderen op laag vuur.
- Voeg meer water toe indien nodig.
- Smelt de ghee in een pannetje en bak de ui, komijn en het mosterdzaad totdat de ui glazig is geworden.
- Roer regelmatig.
- Voeg dit mengsel toe aan de linzen.
- Roer ten slotte de garam masala, kokosmelk en verse spinazie erdoor en verwarm het nog even kort tot de spinazie begint te slinken.