Bomvol groente voor een gezonde herfst
Knolselderijsoep met pastinaak
Ingredients
- 1/2 stuk knolselderij
- 2 stuk winterpenen
- 4 stuk pastinaken klein
- 2 stuk bouillonblokjes
- 2 takje tijm
Extra nodig
- soeppan met deksel en staafmixer
Instructions
- Schil de knolselderij en snij hem in grove blokken.
- Was de winterpenen en de pastinaken, schil ze en snij ook deze in grove blokken.
- Doe de groenten in een grote soeppan (met deksel) en voeg een bodempje water toe.
- Breng aan de kook, voeg water met de bouillonblokjes toe en laat alles in ca. 20 min gaarkoken.
- Pureer de soep vervolgens en voeg water toe totdat de gewenste dikte ontstaat.
- Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Garneer de soep met gebakken bacon, spekjes of croutons
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!