De oudbrood quiche is inmiddels een echte Daisy-klassieker en een ultiem restjesrecept. De bodem maak je van oud brood en de vulling van restjes. Het is makkelijk, een stuk gezonder dan het origineel met bladerdeeg en het ziet er ook nog eens fantastisch uit.
Oudbrood quiche
Ingredients
- 1 el olie
- 1 stuk ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 400 gram groenten
- peper en zout
- 6 sneetjes brood
- 3 stuks eieren
- 250 ml room
- 100 gram kaas geraspt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de ui en knoflook in.
- Bak de groenten kort mee met wat peper en zout. Afhankelijk van de soorten groente kun je er kruiden als basilicum of tijm aan toevoegen. Zet daarna het vuur uit.
- Leg de oude boterhammen op de bodem en tegen de randen van een springvorm. Scheur of snijd de sneetjes brood in de juiste vorm.
- Verdeel de groentemix over de met brood bedekte springvorm.
- Klop de eieren goed los met de room en ongeveer de helft van de kaas en giet het over de groente.
- Strooi tot slot de overgebleven kaas over de vulling en bak de quiche in 30 minuten gaar of tot de vulling gestold is en de bovenkant mooi bruin.
Notes
Tip!
Test eerst met een beetje water of jouw springvorm waterdicht is. Is dat niet zo, dan kun je de quiche beter in een dichte taartvorm maken. Recept afkomstig uit: Lekker koken met restjesAuteur: Daisy Scholte
ISBN: 9789046822074
Prijs: € 14,99
Nieuw Amsterdam