Strooi met vers fruit!
[geen intro] Roodfruittaart
Ingredients
Voor de taartbodem
- 175 gram bloem
- 2 el witte basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 100 gram roomboter
- 1 el water
Voor de vulling
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 rasp van citroen
- 500 gram rood fruit
Extra nodig
- bakvorm Ø 18 cm
- blindbakvulling (bijv. droge bonen, rijst, linzen)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de taartbodem door de bloem, suiker en het zout te mengen.
- Voeg de eidooier, boter en het water toe.
- Kneed het deeg tot een compacte bal.
- Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een halfuur rusten.
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het deeg.
- Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Bekleed het deeg met bakpapier en vul met de blindbakvulling.
- Bak de taartbodem circa 20 minuten.
- Verwijder vervolgens de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem nog 10 minuten totdat de bodem goudbruin en gaar is.
- Klop in de tussentijd de slagroom samen met de suiker en de citroenrasp stijf.
- Vul de afgekoelde taartbodem royaal met de slagroom en verdeel het fruit erover.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!