Ondanks de zoete smaak is zoete aardappel iets beter voor je bloedsuikerspiegel dan de gewone aardappel
Zoete-aardappelstamp met zuurkool en appel
Ingredients
- 600 gram zoete aardappel
- 250 gram zuurkool
- 1 tl venkelzaad
- 150 gram spekjes (kan ook vegetarisch)
- tijm
- 1 appel
- 1 el honing
- 2 el citroensap
Instructions
- Begin met de appelschijfjes: snijd met een appelboor het klokhuis uit de appel en maak er schijfjes van.
- Besprenkel met citroensap en honing.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en laat die goed warm worden.
- Bak hierin de appelschijfjes aan beide zijden bruin.
- Schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar in een pan met water.
- Als je er met een vork in kunt prikken, zijn ze klaar om af te gieten.
- Bewaar wat kookvocht en stamp de aardappelen met het kookvocht en wat boter fijn.
- Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak het venkelzaad in de droge koekenpan tot het begint te geuren.
- Haal de zaadjes uit de pan en bewaar ze in een schaaltje.
- Doe vervolgens de spekjes met een klein scheutje olie in de koekenpan.
- Bak de spekjes knapperig en bewaar ze ook in een schaaltje.
- Schep vervolgens de zoete aardappelpuree in de koekenpan, voeg de zuurkool en de venkelzaadjes toe en schep goed om tot alles warm is.
- Verdeel de stamppot over de borden en versier met spekjes en appel.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.