Mediterrane quinoa met geroosterde groenten
Ingredients
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1 el verse oregano fijngehakt
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 el balsamico-azijn
- 4-5 el olijfolie
- 1 pak pak Lassie Quinoamix 275 g
- 100 gr gemengde olijven
- 200 gr Griekse feta in blokjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes van 2 cm en schep ze in een braadslede om met de knoflook, ui, tomaatjes, verse kruiden, wat zout en versgemalen zwarte peper, balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie.
- Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten in 25-30 minuten lichtbruin en gaar, schep ze tussendoor 1-2 keer om.
- Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak en schep de gare quinoa door de geroosterde groente in de braadslede. Voeg zo nodig wat zout, peper en olijfolie toe.
- Schep de quinoa en groente in een wijde schaal en verdeel de olijven en feta erover
Notes
Tip
Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.
Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwit. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Het wordt net als rijst gegeten en je maakt er heerlijke gerechten mee. Lees verder »
Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:
Biologische Wereldgranen Quinoa mixQuinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwit. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Het wordt net als rijst gegeten en je maakt er heerlijke gerechten mee. Lees verder »
Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie
Tried this recipe?Let us know how it was!