Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen met kidneybonen en paprika
Ingredients
- 1 el eetlepel olijfolie
- 2 bosuitjes stukken van 3 cm
- 1 kleine rode puntpaprika in reepjes
- 1 kleine oranje puntpaprika in reepjes
- 1 kleine gele puntpaprika in reepjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 el verse oregano grof gehakt
- 1 blik rode kidneybonen 160 gram
- 100 ml tomatensap
- 1 bakje Lassie Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de bosui en paprikareepjes 2-3 minuten.
- Strooi er paprikapoeder, komijn en ½ eetlepel oregano over en schep de kidneybonen met vocht en tomatensap erdoor. Voeg wat zout en peper toe. Breng al omscheppend aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- Bereid intussen het Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Keer de rijst boven een bord en verdeel de kidneybonen met paprika eromheen. Strooi er nog wat oregano over.
Notes
Tip
Deze kleurige puntpaprika’s zijn vaak samen in 1 verpakking te koop. Je kunt ook voor 1 kleur paprika kiezen.
Lassie ‘Minuutje’; twee handige portieverpakkingen met voorgekookte rijst die na slechts 1 minuut in de magnetron een uitstekende basis vormen voor een gezond gerecht. Lukt altijd! Lees verder »
Deze kleurige puntpaprika’s zijn vaak samen in 1 verpakking te koop. Je kunt ook voor 1 kleur paprika kiezen.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:
Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa en 4 granenLassie ‘Minuutje’; twee handige portieverpakkingen met voorgekookte rijst die na slechts 1 minuut in de magnetron een uitstekende basis vormen voor een gezond gerecht. Lukt altijd! Lees verder »
Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie
Tried this recipe?Let us know how it was!