Linzenpizza met portobello en halloumi
Ingredients
- 150 gr Lassie kortkokende linzen
- 150-200 g volkorenmeel
- 1 zakje gist gedroogd
- 3-4 el olijfolie
- 4 portobello’s in dikke plakken
- 1 el citroensap
- 4 cocktailtomaten in stukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el verse oregano fijngehakt
- 225 gr halloumi in blokjes
- handje rucola
Instructions
- Breng in een pan de linzen met 300 ml water en wat zout aan de kook en kook ze in 8 minuten gaar. Laat ze zonder deksel uitdampen en afkoelen.
- Pureer de linzen in de keukenmachine en doe de puree over in een kom. Voeg volkorenmeel, gist, een snufje zout, 75 ml water en 1 eetlepel olijfolie toe. Meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel wordt. Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken portobello al omscheppend beetgaar en lichtbruin. Strooi er zout en versgemalen peper over en besprenkel met citroensap. Laat het vocht verdampen. Meng in een kom de stukjes tomaat met tomatenpuree, 1 eetlepel oregano en wat zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ovale lappen. Leg de deeglappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het tomatenmengsel. Verdeel de portobello, blokjes halloumi en 1 eetlepel oregano erover en besprenkel met nog wat olijfolie.
- Bak de pizza’s in de oven (in twee keer) in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar. Verdeel uit de oven de rucola erover. Lekker met een groene salade.
Notes
Tip
Op de topping kan eindeloos gevarieerd worden. Beleg de pizza’s eens met beetgare groene asperges, halve cherrytomaatjes en plakken mozzarella.
Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Lees verder »
Op de topping kan eindeloos gevarieerd worden. Beleg de pizza’s eens met beetgare groene asperges, halve cherrytomaatjes en plakken mozzarella.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:
Kortkokende groene linzenLinzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Lees verder »
Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie
Tried this recipe?Let us know how it was!