Koester de goede vetten uit noten en olijven als de gangmakers van je maaltijd en je gezondheid
Gegrilde groenten met boerenkoolpesto, kaas en walnoten
Ingredients
Groenten:
- ½ knolselderij
- ½ bloemkool
- 2 el olijfolie
- 50 gram oude kaas geraspt
- 50 gram walnoten
- 150 gram boerenkool gesneden
- 1 teen knoflook
- zout en peper naar smaak
Boerenkoolpesto:
- 200 gram boerenkool gesneden
- 1 teen knoflook
- 50 gram kaas naar wens
- 1 handje walnoten
- 150 milliliter extra vergine olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de knolselderij in stukken van een halve centimeter dik. Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer ze.
- Doe alles in een kom.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
- Verdeel alles goed.
- Verwarm de grillpan en rooster de groenten aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen te zien zijn.
- Verdeel de groenten over een bakblik en plaats ze een half uur in de voorverwarmde oven.
- Ga intussen aan de slag met de pesto.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Kook hierin de boerenkool in vijf minuten net gaar.
- Giet de boerenkool af, spoel even af met koud water en dep de boerenkool droog.
- Pureer vervolgens de boerenkool met de knoflook, kaas, walnoten en olijfolie tot een fijne pesto.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel de groenten over de borden en schep de boerenkoolpesto erover.
- Bestrooi voor het opdienen met wat grof gehakte walnoten en geraspte kaas.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.