Yesss! Geef bonen meerdere keren per week een hoofdrol in je maaltijd. Die vezels zijn zó goed voor je hart
[geen afbeelding] Groentestoof met bonen en spruiten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 wortelen
- 350 gram spruiten
- 3 tomaten
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 laurierblad
- 400 gram cannellinibonen gekookte
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 4 takjes peterselie grof gehakt
- 8 sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een zware pan.
- Snijd ui en knoflook fijn, de wortel mag in plakjes, de tomaat in blokjes en maak de spruitjes schoon.
- Fruit de ui vijf minuten in een pan met olie.
- Voeg de knoflook, wortelen en spruiten toe en bak kort mee.
- Roer de tomatenblokjes door de pan en bak het geheel nog twee minuten.
- Voeg vervolgens de paprikapoeders en chilipoeder toe.
- Schenk de bouillon erbij zodat alles onder staat.
- Laat het laurierblad in de bouillon vallen en breng het geheel aan de kook.
- Laat op laag vuur twintig minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
- Voeg de laatste vijf minuten de bonen toe.
- Breng op smaak met zout en peper, roer wat peterselie door de pan en verwijder het laurierblad.
- Serveer met geroosterd brood.