Yesss! Geef bonen meerdere keren per week een hoofdrol in je maaltijd. Die vezels zijn zó goed voor je hart
[geen afbeelding] Groentestoof met bonen en spruiten
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 wortelen
- 350 gram spruiten
- 3 tomaten
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 laurierblad
- 400 gram cannellinibonen gekookte
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 4 takjes peterselie grof gehakt
- 8 sneetjes brood
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een zware pan.
- Snijd ui en knoflook fijn, de wortel mag in plakjes, de tomaat in blokjes en maak de spruitjes schoon.
- Fruit de ui vijf minuten in een pan met olie.
- Voeg de knoflook, wortelen en spruiten toe en bak kort mee.
- Roer de tomatenblokjes door de pan en bak het geheel nog twee minuten.
- Voeg vervolgens de paprikapoeders en chilipoeder toe.
- Schenk de bouillon erbij zodat alles onder staat.
- Laat het laurierblad in de bouillon vallen en breng het geheel aan de kook.
- Laat op laag vuur twintig minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
- Voeg de laatste vijf minuten de bonen toe.
- Breng op smaak met zout en peper, roer wat peterselie door de pan en verwijder het laurierblad.
- Serveer met geroosterd brood.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.