Dit gerecht is lekker licht verteerbaar en super zacht van smaak
In melk gepocheerde kabeljauw met zeekraal
Ingredients
- 500 gram kabeljauwfilet
- 500 ml melk Volle
- 8 peperkorrels
- 1 blad laurier
- 1 tl geraspte citroenschil + extra voor garnering
- 1 tl zout
- 100 gram zeekraal
Instructions
- Leg alle ingrediënten – behalve de zeekraal en de vis – in een grote, ondiepe pan en verwarm dit tot net aan de kook. Houd het goed in de gaten, want de melk mag niet aan de kook komen.
- Het mag niet gaan koken! Verwijder de huid van de kabeljauw en snijd de stukken doormidden.
- Leg de moten vis in de warme melk en pocheer ze zachtjes in vijf minuten op laag vuur.
- Ook nu geldt: blijft er bij, de melk mag niet koken.
- Roerbak ondertussen de zeekraal op middelhoog vuur tot hij glazig begint te worden.
- Maak de bordjes op met zeekraal en de gepocheerde kabeljauw.
- Klop de melk op tot hij gaat schuimen en leg op elk stukje vis een el van het melkschuim.
- Garneer met verse peper en citroenrasp.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.