Hüttenkäse is veel minder zout en vet dan gewone kaas
Zomersalade van rucola, nectarines, hüttenkäse en tuinerwtjes
Ingredients
- 200 gram tuinerwten
- 3 nectarines
- 1 rode ui
- 4 el citroensap
- 75 gram rucola
- 200 gram hüttenkäse
- 150 gram amandelen
- 1 bakje tuinkers
Dressing:
- 1 el honig
- 1 el citroen sap
- 3 el olijfolie extra vierge
- snuf zout flakes
- peper
Instructions
- Zet een klein pannetje water op en breng dat aan de kook.
- Snijd de ui flinterdun en marineer deze in twee eetlepels citroensap.
- Snijd de nectarines doormidden, draai de helften in tegengestelde richting, verwijder de pit of snijd om de pit heen.
- Kook ondertussen de tuinerwten gaar in drie minuten.
- Giet ze af.
- Hak de amandelen grof.
- Meng voor de dressing de honing en het overige citroensap.
- Voeg daarna langzaam de olijfolie toe.
- Maak de borden op.
- Begin met de rucola, tuinerwten en nectarines.
- Schep wat lepels hüttenkäse op de salade, bestrooi met de amandelen, tuinkers en rode ui.
- Besprenkel met de dressing.