Wie echt goed bezig is, eet appels en peren met schil. Hierin zitten namelijk veel gezonde voedingstoffen en vezels.
Gegrilde appel met burrata en gedroogde merengue
Ingredients
- 2 appels Jonagold
- 1 bol burrata Italiaans kaasje dat iets weg heeft van mozzarella
- 20 gram pistachenootjes
- 1 bosje cress
Voor het schuim:
- 2 eiwitten
- 100 gram suiker
Instructions
- Je begint met het maken van de merengue ofwel de schuimpjes.
- Klop de eiwitten een paar minuten in een vetvrije kom tot ze luchtig zijn.
- Voeg lepel voor lepel de suiker toe.
- Blijf ondertussen mixen tot er stijve pieken ontstaan en het een mooie glans heeft.
- Schep de merengue met een lepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak deze op een temperatuur van 80 graden gedurende 2,5 uur gaar.
- Was de appels en snijd ze in gelijkmatige partjes.
- Zet de grillpan op het vuur en laat heet worden.
- Hak ondertussen de pistachenootjes grof.
- Leg de appelpartjes per kant twee minuten op de hete grill.
- Serveer de burrata, appelpartjes en merengue samen op een bord.
- Bestrooi met de pistachenootjes en cress.