Als je naar Engeland op vakantie, wip dan ook bij een Indiase toko naar binnen voor mooie curry’s en prachtige specerijen
Verwarmende dahlsoep met naan
Ingredients
Naan:
- 500 gram bloem
- 7 gram gist
- 1 el honing
- 150 ml water
- 100 gram yoghurt
- 50 gram ghee
Currypoeder:
- ½ tl kruidnagel
- ¼ kaneelstokje
- 1 tl kurkuma
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- ¼ tl chili poeder
- ½ tl zwarte peper
Overige:
- 300 ml groentebouillon
- 400 ml water
- 500 gram gele linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 6 tomaten
- 2 el ghee
- 1 tl mosterdzaad
- 1 el garam masala
- ½ bosje koriander
Instructions
- Doe de bloem in een grote kom en meng de gist, honing en zout er door.
- Voeg het water, de yoghurt en ghee toe en kneed vijf minuten tot een soepel deeg.
- Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet voor minimaal één uur weg op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is.
- Maal voor de currypoeder de kruidnagel en kaneel fijn met een vijzel en roer deze de overige specerijen door elkaar.
- Meng de groentebouillon met het water en voeg de linzen toe.
- Breng aan de kook en voeg de currypoeder toe.
- Kook twintig minuten op laag vuur gaar.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm in een koekenpan de ghee en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig.
- Voeg het mosterdzaad toe en bak mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog vier minuten.
- Voeg het mengsel toe aan de gekookte linzen.
- Roer er de garam masala door en pureer het geheel met een staafmixer.
- Verdeel het deeg in zes porties en rol uit op een bebloemd werkblad.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
- Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ghee en bak de broden aan iedere kant ongeveer twee minuten goudbruin.
- Serveer de soep met de naanbroden en garneer met blaadjes koriander.