Kikkererwten hebben niets met kikkers te maken. De naam is afgeleid van het woord ‘keker’, wat ‘grauwe erwt’ betekent
Hartige beignets met kikkererwten en spinazie
Ingredients
- 1 pot gekookte kikkererwten (350 gram)
- 100 gram spinazie
- 2 el tahin
- 2 el citroensap
- 1 el mosterd
- 400 ml karnemelk
- 3 eieren
- ¼ tl bakpoeder
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- peterselie
- peper
- zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl za’atar
Instructions
- Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag.
- Mix goed.
- Voeg op het laatst het bakpoeder en zelfrijzend bakpoeder toe.
- Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe naar smaak.
- Schep een ruime el van het beslag in het gourmetpannetje met een scheutje olijfolie en bak de beignet ongeveer drie minuten per kant.
- Lekker voor erbij: knoflooksaus of hoemoes, om de beignets lekker in te dippen.
- Garneer deze dipsauzen met verse peterselie en wat za’atar.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |