Wil je zelf radijsjes kweken? Dat kan eenvoudig. Maar wees gewaarschuwd, eigen kweek valt vaak wat pittiger uit
Ingelegde radijs met laurier en steranijs
Ingredients
- 1 weckpot van 0,5L
- 200 ml water
- 175 ml wittewijnazijn
- 70 gram suiker
- 200 gram radijs
- 2 blaadjes laurier
- 3 steranijs
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl jeneverbes
- 1 tl peperkorrels
Extra:
- mandoline
Instructions
- Zorg dat de weckpot die je gebruikt brandschoon is.
- Dat kan door de weckpot te koken.
- Doe dat een minuut of tien.
- Of stel de vaatwasser in op een lang programma om de weckpotten brandschoon te krijgen.
- Mocht je de weckpot willen afdrogen, gebruik dan een schone theedoek.
- En let op, glas kan niet tegen onverwachte temperatuurverschillen.
- Doe de azijn, suiker en overige specerijen samen met het water in een pannetje en verwarm tot de suiker goed is opgelost.
- Maak de radijs schoon en snijd de radijs het liefst met een mandoline fijn.
- Als je geen mandoline hebt, snijd de knolletjes dan met een scherp mesje in dunne plakjes.
- Doe de radijs in de weckpot en schenk het water-azijnmengsel op de radijsjes in de weckpot.
- De radijsjes zijn na een paar uur al lekker.
- Bewaar in de koelkast.
- Daar blijven ze ongeveer twee weken lekker.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.