Rabarber scones met rabarber jam en lemon curd
Ingredients
- 2 stengels rabarber
- 30 gram suiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 50 gram boter
- 30 gram suiker
- 1 ei
- 75 ml melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de rabarber en snijd in kleine blokjes van circa 2 cm bij 2 cm, meng goed met het suiker en zet apart.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en meng goed door.
- Snijd de boter in stukjes en voeg bij het zelfrijzend bakmeel.
- Snijd met twee messen de boter heel fijn en kneed de boter op het laatst goed door het zelfrijzend bakmeel.
- Voeg de suiker toe.
- Klop het ei los samen met de melk en voeg bij het zelfrijzend bakmeel.
- Houd ¼ van het eimengsel apart voor het bestrijken van de scones.
- Voeg de gesneden rabarber toe en kneed alles tot een net samenhangend deeg, zo blijft het luchtig.
- Vorm een platte cirkel van circa 4 cm hoog en snijd in 8 gelijke stukken.
- Verdeel de stukken over een met bakpapier bekleden bakplaat en bestrijk met het ei-melk mengsel.
- Bak de scones in circa 25 minuten.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!