Knisperende noten en zaden (ongebrand en ongezouten) horen in elke bowl thuis
Warme vijgen met knapperige boekweitgranola
Ingredients
- 3 verse rijpe vijgen
- rood fruit zoals rode en blauwe bessen
- yoghurt
Voor de granola (10 porties):
- 150 gram boekweitkorrels
- 300 gram havervlokken
- 2 el gebroken lijnzaad
- 1 el sesamzaad
- 2 el hazelnoten
- 2 el walnoten
- 2 el dadelsiroop
- 1 el chiazaad
- 2 el gepofte quinoa
Extra
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170°C (160°C met hete lucht).
- Meng de boekweit met de havervlokken, lijnzaad en sesamzaad.
- Hak de noten grof.
- Strooi ze over het boekweitmengsel.
- Roer er dadelsiroop door.
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel de granola hierover en bak deze in het midden van de oven in een minuut of tien lichtbruin.
- Check na zes minuten of de granola al verkleurt en schep hem indien nodig nog even om.
- Laat de granola afkoelen en schep het chiazaad en de gepofte quinoa erdoor.
- Snijd de vijgen doormidden of in vieren.
- Bak de vijgen in een antiaanbakpan met een theelepeltje neutrale olie op middelhoog vuur in enkele minuten bruin.
- Schep de yoghurt in kommen en verdeel de vijgen, granola en rood fruit erop.
- Lekker met verse munt.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.