Binnen no time verander je een tortilla in een pizza. Dat deelt lekker uit! En dankzij de dunne korst is hij niet alleen knapperig, maar bevat hij ook een stuk minder calorieën dan zijn Italiaanse broertje. Volg het recept, of maak je eigen tortizza met restjes groente en kaas uit je koelkast.
Tortizza’s met champignons en seranoham
Ingredients
Tortizza’s
- No Fairytales bieten of wortel tortilla’s
- Champignons
- Mascarpone
- Mozzarella
- Seranoham
- rucola
Tomatensaus:
- 4 tomaten, gesneden
- 1 tl tomatenpurree
- 1 tl rietsuiker
- verse basilicum
Instructions
- Zet de oven op 200 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een kleine steelpan en laat 5 minuten sudderen terwijl je roert.
- Laat de saus vervolgens afkoelen.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin.
- Leg de groentetortilla’s op bakpapier en beleg met de tomatensaus.
- Beleg vervolgens met de champignons.
- Maak kleine balletjes van de mascorpone en leg deze op de champignons.
- Beleg de tortizza’s vervolgens met kleine stukjes mozzarella.
- Scheur de seranoham en leg deze als laatste op de tortizza’s.
- Leg de tortizza’s 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kaas is gesmolten.
- Garneer met een handje rucola.
Notes
“Wat als ik een bijdrage zou kunnen leveren aan het verbeteren van de groenteconsumptie?”