Havermoutpap met warm rood fruit
Ingredients
- 200 milliliter melk (biologische melk of plantaardige melk zoals amandeldrink, speltdrink of sojadrink)
- 25 gram biologische havermout 25 gram is ong. 2 volle eetlepels
- 75 gram rood fruit uit de diepvries
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel walnoten
- honing of ahornsiroop
Instructions
- Breng de melk met de havermout aan de kook.
- Laat het ongeveer tien minuten zachtjes koken en roer af en toe.
- Neem het pannetje van het vuur en laat het zo’n vijf minuten staan, zodat de havermout verder kan wellen.
- Verwarm in een ander pannetje het fruit al roerend tot het zacht en warm is.
- Voeg als je de havermout te dik vindt nog wat water of melk toe.
- Giet de havermout in een kom of diep bord en schep het warme fruit erop.
- Bestrooi met walnoot, (gebroken of gemalen) lijnzaad en voeg eventueel naar smaak honing of ahornsiroop toe.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!