Herfstsalade met gebakken peren
De herfstsalade met gebakken peren combineert gebakken peren met gemengde sla. Het wordt op smaak gebracht met een dressing van balsamico-azijn, honing en eventueel wat zout en peper. Kortom een heerlijke gezonde maaltijd.
Ingredients
- 1 kropje eikenbladsla
- 2 eetlepels pompoenpitten
- olijfolie om te bakken
- ½ kleine rode kool
- 1 venkelknol
- 1 winterpeen
- olijfolie extra vergine
- 1 theelepel honing
- balsamico-azijn
- zout en peper
- ½ sinaasappel
- ½ citroen
- 2 netten rijpe peren
- Extra nodig: groenteschaaf (mandoline) of kaasschaaf
Instructions
- Was de sla en laat hem goed uitlekken.
- Rooster de pompoenpitten in iets bakolie in een koekenpan tot ze gaan ‘springen’ en lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen.
- Schil de winterpeen. Schaaf de rode kool, venkel en winterpeen dun.
- Verdeel de eikenbladsla op een schaal of over borden.
- Meng de rode kool apart met olijfolie, balsamico-azijn, honing en eventueel wat zout en peper. Laat dit zo’n twintig minuten staan en schep af en toe om.
- Meng de venkel en wortel apart van elkaar met citroensap, sinaasappelsap, olijfolie en peper en zout.
- Was de peren, snijd ze in parten (verwijder het klokhuis) en besprenkel ze met citroen tegen het verkleuren.
- Verdeel de sla over borden en leg er vervolgens rode kool, venkel en wortel op.
- Bak de partjes peer bruin in wat olie, verdeel ze over de salade en bestrooi de salade met pompoenpitten.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!