Volkorenspaghetti met champignons, rucola en kaas
Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Voor € 3,15 per persoon heb je deze lekkere pastaschotel. Extra verzadigend door de volkorenpasta! En: geschikt voor vegetariërs, want helemaal zonder vlees.
Ingredients
- 1 kleine biologische ui
- 450 gram biologische kastanjechampignons
- 1 bos biologische rucola
- olie om te bakken
- 350 gram volkorenspaghetti
- 4 biologische eieren
- 50 milliliter witte wijn
- 200 milliliter biologische crème fraîche, slagroom of lightroom
- eventueel zout en peper
- 150 gram geraspte Hollandse harde boerenkaas
Instructions
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes en de rucola grof.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren vijf à zes minuten mee met de spaghetti.
- Bak de champignons in een paar minuten lichtbruin, voeg de ui toe en bak hem even mee. Blus het af met wijn.
- Breng alles aan de kook en voeg de crème fraîche toe.
- Voeg wat peper toe aan de saus en eventueel zout.
- Kook hem even door tot hij licht gebonden is.
- Giet de spaghetti af en schep de champignonsaus erdoor.
- Schep als laatste de rucola erdoor en serveer direct, zodat de rucola nog iets knapperig is.
- Geef de zachtgekookte eitjes erbij en bestrooi met geraspte kaas.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!