Eens wat anders op tafel zetten? Met de recepten van Dominique Woolf, winnaar vanThe Great Cookbook Challenge with Jamie Oliver weet je zeker dat het én lekker wordt én niet te ingewikkeld is. Deze coleslaw in Aziatische stijl is heerlijk als bijgerecht of als lichte lunch.
Aziatische stijl coleslaw
Dit heb je nodig:
- 200 g witte kool, heel dun gesneden
- 2 grote wortels, julienne gesneden of geraspt
- ½ middelgrote rode ui, in dunne plakjes
- 50 g gezouten pinda’s, gehakt
- een grote handvol koriander, gehakt
- een grote handvol muntblaadjes, gehakt
Voor de dressing
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode peper, fijngehakt
- 4 el limoensap (van 2–3 limoenen)
- 2 el fijne kristalsuiker
- 2 el vissaus
- 2 tl rijstazijn
Zo maak je het
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en roer tot de suiker opgelost is. Doe de kool, wortel en ui in een grote kom, giet de dressing erover en meng alles goed. Schep de slaw desgewenst in een serveerschaal, hussel de pinda’s, koriander en munt erdoor, en ga meteen aan tafel.
Meer Dominique?
Meer recepten van Dominique? Zie ook haar recept voor Thaise tonijnkoekjes en coleslaw in Aziatische stijl op Gezondnu.nl. In haar boek Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen deelt Dominique 80 spannende en toch eenvoudig te maken recepten. Stuk voor stuk goedgekeurd door Jamie Oliver, en dat zegt natuurlijk wat.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Fotografie: Richard Clatworthy