Heb jij als goede voornemen gezonder ontbijten? Meer groenten binnenkrijgen? Of je kids gezonder laten eten? Ga dan aan de slag met wraps. Ze zijn de makkelijke manier om je eetpatroon een gezonde boost te geven. Hoe? Laat je inspireren door Jennifer en Sven. In hun nieuwste boek Wrap it up! tillen ze het vullen van wraps naar een hoger niveau. Zo delen ze dit ontbijtrecept voor een spinazie-omeletwrap met avocado, feta en appel.
Ontbijtwraps zijn veelzijdig, snel te bereiden en perfect voor onderweg. Ga bijvoorbeeld voor deze spinazie-omeletwraps voor een kick-start van je dag.
5x waarom wraps?
- Je stopt er makkelijk een berg groenten, peulvruchten, noten en meer in.
- Je kunt ze vullen met kliekjes. Lekker duurzaam
- Je neemt ze makkelijk overal mee naar toe.
- Je hebt geen bestek nodig.
- Je kunt er eindeloos mee variëren.
Spinazie-omeletwrap
Dit heb je nodig: 3 eieren, snufje zout, 75 g spinazie, kokosolie, om in te bakken
Voor de vulling: 1 avocado, 50 g feta, 2 el kwark, ½ appel, mespuntje chiliflakes
Zo maak je het: Breek de eieren en giet ze in een blender. Voeg een snufje zout en de spinazie toe en blend tot een glad geheel. Verwarm een beetje kokosolie in een pannenkoekenpan en bak daarin van de helft van het beslag een wrap. Bak aan beide kanten gaar en lichtbruin. Bak op dezelfde manier nog een wrap. Snijd de avocado doormidden tot de pit, draai de helften van elkaar. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in plakjes in de schillen en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de feta en meng deze door de kwark. Snijd de appel in blokjes. Verdeel het fetakwarkmengsel over de wraps en vul ze met de avocado, de appel en de chiliflakes. Rol de wraps op.
Tip: Geen tijd of zin om zelf spinazieomeletwraps te maken? Vervang ze door volkorenwraps en voeg een gekookt eitje en eventueel een handje verse spinazie toe.
Fotografie: Sven ter Heide
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.