<-- NIET ACTIEF -->

Een goede voedingstoestand rondom je operatie is belangrijk: Het vermindert mede het risico op complicaties en draagt bij aan je herstel. Om je lichaam goed voor te bereiden op een operatie, heb je de volgende 6 nutriënten nodig.

  1. Vitamine B zet koolhydraten, vetten en eiwitten mede om in energie. Een tekort aan B-vitamines maakt de omzetting in energie moeilijk wat belemmerend is voor de celdeling en wondgenezing.
  2. Vitamine D heeft een belangrijk effect in de spier- en botopbouw, een positieve invloed op het immuunsysteem, ondersteunt de afweerreactie en draagt bij aan de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels. Een vitamine D tekort wordt in verband gebracht met een toename van complicaties na een operatie.
  3. Zink is nodig bij het opbouwen van eiwitten, DNA-synthese en celdeling. Het is betrokken bij maar liefst 70 enzymsystemen die belangrijk zijn bij wondgenezing. Doordat zink betrokken is bij groei en vernieuwing van weefsel, draagt het bij aan een optimale voorbereiding op de operatie.
  4. Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling, het goed functioneren van de spieren en draagt bij aan een sterkere botdichtheid. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en pijn na een operatie.
  5. Omega-3 vetzuren EPA en DHA werken ontstekingsremmend. Uit onderzoek blijkt dat de wondgenezing sneller verloopt bij de groep die omega 3-vetzuren gebruikt dan de controlegroep, zelfs als omega-3 alleen vóór de operatie wordt ingenomen.
  6. Arginine steunt onder andere het immuunsysteem, een normale bloedcirculatie, het opbouwen van spiermassa en bevordert het herstel na ziekte. De juiste hoeveelheid arginine kan de kans op infecties na een operatie verlagen met meer dan 40%.

Lees hier het volledige artikel »

Nu weet je welke voedingsstoffen nodig zijn om je lichaam in een optimale voedingstoestand te brengen voor een operatie. Deel dit bericht met iedereen die baat kan hebben bij deze informatie zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen zich voor te bereiden op hun operatie.

Het voedingssupplement Recover Prepare bevat al deze vitamines, mineralen en aminozuren en helpt je jouw lichaam optimaal voor te bereiden op een operatie.