<-- NIET ACTIEF -->

Vind je de wereld van supplementen al ingewikkeld genoeg, zie je ook nog ‘liposomaal supplement’ op het potje staan. Daar gaat je hoofd al hélemaal van duizelen als je voor het schap staat. Maar is het wel zo complex als het klinkt? Gelukkig niet. Wij leggen je graag uit wat het betekent.

Jaren geleden werden liposomen ontdekt door wetenschapper Gereld Weissman. Hij kwam ontdekte dat je in piepkleine plantaardige vetbolletjes werkzame stoffen, zoals vitamine C of magnesium, kunt verpakken. Deze bolletjes beschermen de werkzame stoffen tijdens de reis door het lichaam en zorgen ervoor dat het op de juiste plek wordt afgeleverd: de dunne darm, (dit is dus na het veilig passeren van de maag).

Eenvoudig opgenomen

Het bijzondere aan liposomen: het is een lichaamseigen stof, namelijk choline (vitamine B4). En alles wat ons lichaam als eigen ziet, wordt snel en eenvoudig opgenomen. De vitamine of het mineraal dat in deze plantaardige vetbolletjes zit, wordt dan ook vanuit de dunne darm direct opgenomen in de bloedbaan. De plek waar het moet zijn. Er wordt wel gezegd dat ‘het creëren van dure urine’ verleden tijd is door liposomale supplementen te gebruiken. Je lichaam neemt de vitamine of het mineraal immers veel beter op. Hierdoor verdwijnt maar een klein deel in de wc-pot.

Traditioneel versus liposomaal

Misschien vraag jij je nu af: wat is dan het verschil met traditionele, niet liposomale voedingssupplementen? Dat is eigenlijk heel simpel. Traditionele supplementen worden veelal minder goed opgenomen. Dit komt omdat een groot gedeelte van de werkzame stof verloren gaat in de maag door het maagzuur. Het gevolg: een kleiner gedeelte van de vitamine of het mineraal komt in je bloedbaan terecht en je lichaam heeft er dus minder aan. Zonde!

Liposomaal in vloeibare vorm of poeder in capsules

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze liposomale producten voornamelijk in vloeibare vorm aan te bieden. Volgens onze klanten is het innemen van deze vloeibare vorm veel fijner dan in het slikken van capsules. En de klant is koning!