Klaar in een handomdraai
Pompoenpuree met rozemarijn
Romige pompoenpuree met een vleugje rozemarijn. Rijk aan vezels en vitamine A, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem. Perfect bijgerecht bij vlees, vis of een vleesvervanger.
Ingredients
- 1 stuk pompoen
- 2 el crème fraiche
- 1 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
Instructions
- Was de pompoen en snijd de topjes eraf.
- Snijd hem vervolgens doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd hem met schil en al in blokjes.
- Zet een pan op het vuur met een bodempje water en voeg de pompoenblokjes en een snuf zout toe.
- Plaats de deksel op de pan en kook de pompoen in ca. 20 min. gaar.
- Giet het vocht af en stamp de pompoen met een stamper fijn.
- Schep de crème fraîche samen met de olijfolie door de pompoenpuree. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
- Breng de puree op smaak met de rozemarijn, zout en peper.
- Tip van ZTRDG: pompoen hoef je niet te schillen. Alleen de pitjes verwijderen is voldoende.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!