Klaar in een handomdraai
Pompoenpuree met rozemarijn
Ingredients
- 1 stuk pompoen
- 2 el crème fraiche
- 1 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
Instructions
- Was de pompoen en snijd de topjes eraf.
- Snijd hem vervolgens doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd hem met schil en al in blokjes.
- Zet een pan op het vuur met een bodempje water en voeg de pompoenblokjes en een snuf zout toe.
- Plaats de deksel op de pan en kook de pompoen in ca. 20 min. gaar.
- Giet het vocht af en stamp de pompoen met een stamper fijn.
- Schep de crème fraîche samen met de olijfolie door de pompoenpuree. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
- Breng de puree op smaak met de rozemarijn, zout en peper.
- Tip van ZTRDG: pompoen hoef je niet te schillen. Alleen de pitjes verwijderen is voldoende.