De aardbeientijd is (bijna) aangebroken. Veel mensen krijgen uitslag als ze teveel aardbeien eten, omdat deze vruchten histamine vrijmaken in het lichaam. Kies dan liever deze rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Ingredients
- 60 gram rozijnen ongezwaveld
- 500 gram rabarber
- 1 stuk appel
- 3 el honing
- 4 el kokosolie
- 130 gram spelt-, rijst-, haver-, quinoa- of volkorenmeel
- 75 gram havermout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Laat de rozijnen vijf minuten wellen in een kommetje lauwwarm water.
- Was de rabarber en snijd de harde uiteinden en eventuele bladeren eraf.
- De stelen van de rabarber en de appel gaan in stukjes van zo’n twee centimeter.
- Doe ze in een ovenschaal en meng er een eetlepel honing door.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje op laag vuur, voeg twee eetlepels honing toe en roer dit tot een egale massa.
- Giet het meel en de havermout in een kom en voeg de kokosolie/honing toe.
- Kneed dit tot een crumble.
- Verdeel de crumble over de rabarber en appel en zorg dat alles goed is bedekt.
- Bak hem in ongeveer dertig minuten goudbruin en krokant in de oven.