<-- NIET ACTIEF -->

Buiten sporten is heerlijk én gezond. Je work-out combineren met het halen van een frisse neus werkt dubbel zo verfrissend. Geen idee waar je moet beginnen? Deze video’s inspireren je om je training in het bos, park of zelfs in de speeltuin te doen!

Buiten sporten – oefeningen tijdens het hardlopen

Duur: 18 minuten
Moeilijkheidsgraad: [2/5]

gezondNU-proof, omdat: we geïnspireerd zijn hoe je krachttraining kunt combineren met hardlopen. Hierdoor krijg je niet alleen je portie beweging voor de dag, maar train je ook nog eens verschillende spiergroepen. Sportprofessional Marloes laat de oefeningen zien en licht ze nader toe in de beschrijving van de video.

Full body work-out in het park

Duur: 3 minuten
Moeilijkheidsgraad: [1/5]

gezondNU-proof, omdat: deze video geen ingewikkelde poespas en onmogelijke oefeningen bevat. Grote kans dan ook dat deze oefeningen je bekend voorkomen. Wil je een training die je snel en simpel kunt uitvoeren, dan is deze video echt iets voor jou. Is het onverwachts mooi weer buiten en heb je zin om te sporten? Dan pak je deze simpele oefeningen er gauw bij.

Buiten sporten – Calisthenics workout

Duur: 4 minuten
Moeilijkheidsgraad: [4/5]

gezondNU-proof, omdat: wij wel van wat creatieve en vernieuwende sportoefeningen houden. Deze video daagt je uit om squats op één been te doen, te hangen in klimrekken en te balanceren over touwen. Dus ja, het vraagt wat meer voorbereiding, moeite en kracht. Perfect als je in bent voor een uitdaging! Wat wij ook een pluspunt vinden: de instructeur legt haarfijn uit welke spiergroepen je traint met welke oefening. Zo krijg je écht goed inzicht waarvoor je het doet.

Te slecht weer om buiten te sporten? Bekijk deze drie video’s met work-outs voor in je woonkamer!

Op YouTube zijn genoeg sportvideo’s te vinden, maar niet allemaal zijn ze duidelijk en hebben ze een goede kwaliteit. gezondNU weet raad en verzamelt om de week sportieve YouTube-video’s waardoor je kunt gaan fitnessen, zumbadansen of je in gekke yogabochten kunt wringen, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.