<-- NIET ACTIEF -->

Oma heeft voor alles een oplossing. Die vetvlek in je nieuwe broek, de verstopte gootsteen of kurkdroog haar. Daarom verzamelden we de beste beautytips van oma, waar iedereen wat van kan leren. Een ode aan oma dus!  

Sommige tips worden van generatie op generatie doorgegeven. Gelukkig maar, want zo blijven oma’s beautytips altijd bestaan. Nu de vraag naar natuurlijke beautyproducten steeds groter wordt, komen deze tips als geroepen. En de ingrediënten liggen waarschijnlijk al in je keukenkastje!

Opfrisser voor je gezicht: sinaasappel

Laat de schillen van een sinaasappel of mandarijn een nacht weken in gestileerd water. Haal de volgende ochtend de schillen uit het water en was hiermee je gezicht. Sinaasappelwater wordt in veel babyproducten gebruikt.

Gezichtsreiniger: rijstwater

Naast dat rijst gezond is, is het ook een bekend ingrediënt in beautyproducten in Azië. Rijstwater hydrateert en maakt de huid zachter. Doe een beetje biologische rijst in een kom en voeg water toe. Was hiermee de rijst en gooi vervolgens het water weg. Voeg nog een keer water toe en was de rijst nog een keer. Vang nu het water op, het is een beetje melkachtig van kleur. Je kunt dit maximaal vijf dagen in de koelkast bewaren in een flesje.

Droge benen: limoensap

Limoensap is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij droge benen. Toch is een mengsel van limoensap, glycerine en talkpoeder een goede remedie tegen droge benen. Masseer hier je benen mee in en was het vervolgens af.

Pluizig haar: satijnen kussensloop

Hoe ouder je bent, hoe langer het duurt voordat de slaapkreukels uit je gezicht zijn. Een satijnen kussensloop helpt dit voorkomen. Het is heel zacht en zorgt voor minder wrijving. Hierdoor staat je haar in de ochtend niet alle kanten op.

Wallen: komkommer

Het meest frisse product in de koelkast, komkommer! Een gekoeld schijfje zorgt ervoor dat je wallen (iets) slinken.

Gladde benen: kokosolie

Voor gladde benen heb je geen scheerschuim nodig, kokosolie werkt net zo goed. Smeer een dun laagje op oksels en benen en scheer dan zoals normaal.

Roos: havermout

Met havermout kun je blijkbaar meer dan alleen een gezond ontbijt en verantwoorde koekjes maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel melk en een eetlepel olijfolie. Verdeel het voorzichtig over je hoofdhuid en laat het 25 minuten intrekken. Uitspoelen is wel een karwei.

Glanzend haar: ijskoud water

Voor deze beautytip moet je wel even doorbijten. Je haar naspoelen met ijskoud water zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en je haar meer glanst.

Zachte huid: honing

Makkelijker dan dit gezichtsmasker kan het bijna niet: verwarm een eetlepel honing tussen je vingertoppen en smeer het over je gezicht. Was het na vijf a tien minuten van je gezicht met warm water.