<-- NIET ACTIEF -->

De harde lockdown zorgt ervoor dat we deze kerst waarschijnlijk anders vieren dan andere jaren. We moeten zo veel mogelijk thuisblijven. Maar die sociale contacten en het samenzijn met familie is tegelijkertijd goed voor onze (mentale) gezondheid. Dan rijst de vraag op: hoe kun je coronaproof toch nog kerst vieren?  Wij zetten een aantal manieren voor je op een rijtje. Fijne kerst!

1. Bestel je kerstdiner

Om er zeker van te zijn kerst coronaproof te vieren, kun je overwegen je kerstdiner te bestellen bij een restaurant. Je hoeft dan de drukke supermarkt niet in voor al je kerstaankopen en helpt er ook nog eens je favoriete restaurant mee in deze moeilijke tijd. Toch liever je eigen kerstdiner samenstellen? Haal je boodschappen dan zo vroeg mogelijk in huis om drukte te vermijden of laat het bezorgen. Wil je graag een koolhydraatarme kerst? We geven je hier tips voor een gezonde, koolhydraatarme kerst.

2. Vier kerst online

Er wordt geadviseerd bezoek zo veel mogelijk te beperken, maar dat betekent niet dat je elkaar deze kerst niet kunt zien. Videobel met elkaar via Skype, WhatsApp, Teams of Google Meet. Spreek met elkaar af welk diner jullie allemaal gaan maken en kijk na het diner allemaal dezelfde kerstfilm. Zo ben je toch nog een beetje bij elkaar.

3. Speel een coronaproof spel

Er zijn enorm veel leuke spelletjes te spelen online. Maak bijvoorbeeld je eigen familiequiz via Kahoot! Wie kent zijn familieleden het beste? Of speel online Pictonary op Skribbl.io

4. Stuur kerstkaartjes

Kerst kun je coronaproof vieren met leuke kerstkaartjes. Deze zijn altijd leuk om te krijgen en te sturen. Maar dit jaar hebben ze een extra waarde. Vertel dit jaar eens wat je voor elkaar betekent in het kaartje. Wil je het kaartje echt persoonlijk maken? Teken, knutsel en schrijf ze dan helemaal zelf.

5. Vlog je kerstgroet

Wie niet zo creatief aangelegd is om kerstkaarten te knutselen, kan er ook voor kiezen een videoboodschap op te nemen. Film jouw kerstgroet voor je familie en vrienden of deel deze kerst een mooie herinnering die je samen had dit jaar. Superleuk!

6. Lootjes getrokken? Stuur je cadeau op

Heb jij je lootjes al getrokken, je cadeautjes al in huis en misschien zelfs al een gedicht geschreven? Zonde als je dit niet kunt geven vanwege de lockdown. Stuur je cadeaus gewoon coronaproof op met de post. Als je dichtbij elkaar woont, kun je ze ook bij elkaar brengen. Zet het bijvoorbeeld klaar voor de voordeur en uitpakken maar!

Lees meer over dit onderwerp