<-- NIET ACTIEF -->

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen kruidentuin? Of heb je gewoon zin in een dagje groen? Pak je agenda er dan bij en prik vandaag nog een datum om één van deze kruidentuinen in Nederland te bezoeken. Check wel van tevoren even of ze open zijn vanwege de coronamaatregelen.

1. Stadskruidentuin Rotterdamse Munt

In Rotterdam vind je een kruidentuin met meer dan honderd soorten kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Je kunt hier een ochtend of middag naar hartenlust plukken, maar je kunt ook een kruidenabonnement afsluiten. Zo weet je zeker dat je altijd verse kruiden in huis hebt. Ook leuk: er worden hier workshops gegeven waarbij je kruiden en planten leert natekenen.

2. Sterrenland in Twello

Wil je meer leren over kruiden, dan ben je bij Sterrenland aan het juiste adres. Van begin april tot midden november worden hier acht verschillende kruidenworkshops gegeven. Leer inheemse kruiden beter kennen en deze smaakmakers optimaal toepassen in de keuken.

3. Kraaybeekerhof in Driebergen

Op biologisch-dynamisch Landgoed Kraaybeekerhof vind je een uitgebreide zelfoogsttuin. Hier kun je tijdens het seizoen elke week je eigen biodynamisch geteelde groenten, kleinfruit, bloemen en kruiden oogsten. Ook zijn er kruidendagen en cursussen te volgen.

4. Gemert-Bakel, kruidentuin van Nederland

Krijg je geen genoeg van kruiden? Breng dan zeker een bezoek aan de gemeente Gemert-Bakel. Deze gemeente noemt zich niet voor niets de ‘Kruidentuin van Nederland’. Binnen de gemeentegrenzen vind je een kruidencentrum, meerdere kruidentuinen en een wildeplantenkwekerij.

5. De Kruidhof, Buitenpost

Drink een kop thee in het Tuincafé en geniet van het uitzicht op de tuin met geneeskrachtige kruiden met de grootste kruidencollectie van West-Europa. Je kunt hier ook volop zaad en allerlei kruiden voor je eigen tuin kopen. Kun je wel een portie zen gebruiken? Breng dan ook even een bezoek aan de meditatietuin.

6. Kruidentuin De Polderkol

In Lelystad vind je de biologische kruidentuin De Polderkol. Hier worden kruiden geteeld en verwerkt tot producten die goed zijn voor je gezondheid. Denk aan kruidenthee, zalf en massageolie. Leer met een rondleiding de tuin beter kennen of vergroot je kennis met een kruidencursus.