<-- NIET ACTIEF -->

Bewuster leven, vaker op de yogamat of meer water drinken. Staat het ook op jouw lijst met goede voornemens? Veranderen is ontzettend moeilijk. gezondNU zet daarom zes handige (gratis!) apps op een rij die helpen om de voornemens dit jaar eindelijk écht vol te houden.

Bewuster leven met ‘VGZ Mindfulness-coach’

Mindful leven klinkt mooi, maar is met een druk leven best lastig. Je vergeet de tijd te nemen om iets mindful te doen zoals eten, tandenpoetsen of wandelen. Met deze app geef je aan hoeveel minuten je de tijd hebt, waar je bent (trein, werk, thuis) en de app kiest uit de 25 beschikbare oefeningen een geschikte voor dat moment. Je kunt er ook voor kiezen om een programma van vijf weken te volgen. De oefeningen staan dan in je agenda.

Meer water drinken met ‘Hydro Coach’

Is het elke dag een uitdaging om 1,5 tot 2 liter water te drinken? Deze app geeft een melding wanneer je een tijd niet hebt gedronken. Hierdoor wordt je er continu aan herinnerd om toch even een glas water te pakken. Hoe het werkt? Je stelt een doel en geeft elke keer aan wanneer je iets hebt gedronken. Dit doe je heel makkelijk door op een icoontje te klikken. De app laat zien hoeveel je in totaal hebt gedronken en hoeveel je nog moet drinken om je doel te behalen.

Vaker op de yogamat met ‘Yoga’

Beginner of gevorderde yogi, met deze app kun je alle kanten op. Met deze app heb je een yogadocent bij de hand in je woonkamer, slaapkamer of zelfs op kantoor. Met videobegeleiding kun je zo op elk moment een yogasessie starten. De app heet in de Play Store ‘yoga’ en in de appstore ‘Track Yoga’. Wanneer je een oranje icoon met een lotus ziet en de maker ‘Eternal Karma INC’ heet, zit je goed.

Nieuwe taal leren met ‘Duolingo’

Leer stap voor stap de basis van een nieuwe taal met Duolingo. Wanneer je Nederlands spreekt, is enkel een Engelse cursus beschikbaar. Red je je in het Engels, dan is het slim om aan te geven dat je Engels spreekt. In dat geval zijn er namelijk talloze cursussen beschikbaar: Spaans, Italiaans, Turks, Zweeds of 22 andere talen.

Stoppen met roken met ‘Exsmokers iCoach’

Roken is ontzettend ongezond, dat weten we allemaal. Toch is het vaak lastig om er vanaf te komen. Wil je stoppen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan geeft deze app je tips, advies en motivatie om voor eens en altijd te stoppen.

Minder blauw licht in de slaapkamer met ‘F.lux’

Als je al in bed ligt nog even je mail bekijken of een artikel van gezondNU lezen. Het lijkt een onschuldige gewoonte, maar door het blauwe licht van je beeldscherm onderdruk je de aanmaak van melatonine. Resultaat? Je slaapt korter! De beste oplossing is natuurlijk je mobiel niet gebruiken als je in bed ligt. Kan je het echt niet laten, dan is F.lux een uitkomst. Deze app past de kleur van je beeldscherm aan de tijd aan.

Bovengenoemde apps zijn voor zowel iPhone als Android gratis beschikbaar.

Lees meer over dit onderwerp